Preventief aan de slag met je gezondheid? Vraag de Beter/Voelen -app aan Meld je aan

 

Haptotherapie on-line

Ervaar wat Haptotherapie Arnhem-online voor je kan betekenen. 

Directe laagdrempelige kortdurende zorg in coronatijd*

Hoe gaat het met je?

Zeker op dit moment is die vraag voor veel mensen moeilijk te beantwoorden.

Wat we delen met elkaar zijn mogelijk gevoelens van stress, piekeren, spanningsklachten, vermoeidheid, onmacht of gebrek aan perspectief.

Weet dat dit normale gevoelens zijn in abnormale situatie.

Hoe gaat het met jou?
Hou jij je flink, zet je je schrap, kies je voor “niet piepen” en gewoon doorgaan?
Of sta je op alert, heb je last van wisselende stemmingen zoals paniek of trek je je steeds meer terug uit contact? Vergeet jij je grenzen in acht te nemen?

Door een check-in gesprek weet je gelijk hoe je op dit moment in je vel zit. Het gesprek vindt plaats via laptop, tablet, of smartphone via een beveiligde lijnverbinding. Samen kijken we wat bij jou past en of je baat hebt om verder met mij in gesprek te gaan. Past je vraag niet dan denk ik desgewenst met jou mee over mogelijke alternatieven.

Leer je eigen gevoelens meer centraal stellen
Een online afspraak met mij heeft echt een andere insteek dan bij een de psycholoog. Je gaat anders aan de slag door je denken, voelen en gedrag sterker te combineren om zo je mentale en fysieke gezondheid te ontwikkelen of te behouden. Naarmate je minder goed in je vel zit, zal het ook lastiger worden om te weten wat je voelt.

Durven voelen

Het gaat over wat je voelt. Dat kun je nooit alleen in woorden weergeven, meer dan 90 % van de communicatie gaat via lichaamstaal. Het accent ligt daarom meer op het ervaren en gewaarworden dan alleen een gesprek. Het gaat niet alleen om wat je zegt maar ook om wat ik zie in je bewegingstaal bijvoorbeeld je houding, gebaren of ademhaling. Ik luister aandachtig naar het tempo en toon van je praten. Ik hoor diepere lagen van woorden die er mogelijk zijn, zoals als klemzitten, vastlopen, te veel op je schouders hebben, druk op je borst of buikpijn als je aan je werk denkt. Samen ontdekken we of jij je gevoelens wel of niet kan of wil uitdrukken. (non-verbale communicatie)

Er is zoveel te voelen, ook online
Wat gebeurt er in ons contact? Hoe kom ik bij je binnen? Voel je je veilig of geeft ons contact je spanning? Komt er na een paar minuten ontspanning en vertrouwen bij je of blijf je alert gedurende het gesprek? Herken je deze spanning dan ook in contact met collega’s of familie? Voel je je na een afspraak met mij lichter of ben je extra moe? 
Hoe ga je om met verwachtingen van jezelf? Wat zijn je verwachtingen van mij? Hoe snel pas jij je aan?
Het leren uitspreken wat je voelt en wat je nodig hebt in contact is in deze tijd extra belangrijk. Je kan mij gebruiken om daarmee te oefenen.

Ook gebruik ik praktische ervaringsgerichte oefeningen en help ik je bewuster worden van je lichaam. Dat is belangrijk bij het herkennen en leren luisteren naar je grenzen. Zelf ervaren wanneer je lichaam zich spant door stress en druk. Zelf kunnen kiezen wanneer het goed is voor jou om even met werken te stoppen en te gaan ontspannen. 

hoe minder je leeft vanuit controle, des te minder spanning zal je ervaren

Ontdek wat jou nu kan helpen om met de alledaagse uitdagingen om te gaan, misschien is een éénmalig gesprek al helpend of kies je juist voor regelmatige begeleiding. Voor echt herstel bij chronische vermoeidheid of burn-out zijn vaak meer afspraken online of in de praktijk nodig. 

“Je hebt mij de tools gegeven om zelf de balans te vinden in mijn lijf én leven. Dank dat jij mij een spiegel voor wilde houden in deze hectische tijd”

Voelen dat het werkt!

  • Van een eenmalig online consult tot één of twee wekelijkse begeleiding.
  • Na telefonisch contact met mij, heb jij directe toegang tot mijn online agenda, wanneer het jou uitkomt, overdag of op een avond.
  • Je hebt géén verwijsbrief nodig van je huisarts.
  • Check je aanvullende verzekering, Haptotherapie consulten worden deels vergoed.
  • Je krijgt direct inzicht en maakt gelijk stappen om weer beter in je vel te komen.

Tastbare betrokkenheid in onrustige tijden
Ik geloof dat in crisistijden hulp direct en laag drempelig toegankelijk moet zijn voor iedereen die nu niet lekker in zijn vel zit.
Dus 
*geen eindeloze wachtlijsten, je kan snel in gesprek met een ervaren professional die meer dan 40 jaar ervaring heeft in de gezondheidszorg waarvan de laatste 15 jaar als geregistreerd GZ Haptotherapeut.

Als je belt kan je deze week nog starten

Maak eens contact

Bel me voor meer informatie of een eerste afspraak als jij wil ervaren hoe je weer een balans krijgt tussen je werk- en privé.

Haptotherapie in de praktijk! 
Wil je graag face too face met mij aan de slag. Kijk dan hier.

 

Navigeer naar
Navigeer binnen Haptotherapie Arnhem