Preventief aan de slag met je gezondheid? Vraag de Beter/Voelen -app aan Meld je aan

 

Ervaringen van Cliënten

Ervaringen van cliënten van Haptotherapie-Arnhem

Geeke is nuchter, open en eerlijk; gewoon een heerlijk mens. De locatie is prachtig en heeft een hele serene sfeer. Het voelt, voor mij, daarom als een prettige en veilige omgeving, waarin ook ík me open durf te stellen (iets wat voor mij normaal niet zo makkelijk is). 

Door de gesprekken en oefeningen met Geeke heb ik veel inzichten gekregen en ben ik beter in staat om te voelen.

Te voelen hoe het écht met me gaat en te voelen wat ik nodig heb

Ik ben rustiger geworden en sta dichter bij mezelf.

Natuurlijk ben ik nu niet “af” of “klaar”, maar wie is dat wel? Het blijft een voortdurend proces, maar de hier opgedane handvaten zullen mij altijd blijven helpen; nu én in de toekomst. 

Leidinggevende


Ervaringsgericht leren:

Wat er voor mij gebeurde is dat ik na de oefening weer voelde dat er ook ruimte achter mij was, ik voelde mijn rug en en de ruimte daarachter als een soort steun. Hierdoor kwam ik uit mijn hoofd en tunnelvisie (die vooruit gericht was) en voelde ik me vrijer en meer aanwezig in mijn lichaam. Mijn benen voelden tevens zwaarder waardoor ik mij steviger in mijn schoenen voelde als persoon. 

Wat het mij bracht is het gevoel van meer ontspanning en meer geaard voelen

 en het gevoel van ”ik kan er op vertrouwen dat alles goed komt”. Vertrouw het proces. 

Vanuit een dergelijke positie keuzes maken gaat veel natuurlijker en meer ontspannen. Ik geloof er in dat mijn keuzes hierdoor beter worden en meer vanuit intuïtie, er meer ruimte komt voor creativiteit en ik meer de energie bij mezelf houd. In plaats van deze energie aan een ander te geven. 

Coach


Geeke heeft mij de spiegel voorgehouden om me te laten zien wie ik ben. Ze heeft me geholpen om weer te leren voelen, mijn grenzen aan te geven en balans in mijn leven aan te brengen.
Hierdoor sta ik krachtiger en met meer plezier in het leven.

Psycholoog


“De behandelingen door Geeke voelden echt als een steun in de rug tijdens een lastige tijd.  Ze heeft me geleerd meer naar mijn intuïtie en lijf te luisteren én erop te vertrouwen. Waar nodig hield ze me een spiegel voor, ze stelde helpende vragen of we gingen ‘op de bank’ voor een oefening.
Eén van de adviezen die ik niet meer zal vergeten luidt:

 “Check regelmatig in bij jezelf”

En, extra fijn: er mocht gelachen worden!”

HR


Ik wil je nog wel bedanken, voor je warmte, je feedback, de spiegel en vooral je inzet om mij eens goed naar mezelf te laten kijken.
Verder helpt het me heel erg om, als ik even rust wil, me voor te stellen in jouw ruimte met dat prachtige uitzicht. GROTE DANK.

Docent


Ik vond het fijn dat je zo betrokken bij me was, en steeds een sfeer van vertrouwen wist te scheppen, je wist eigenlijk steeds aansluiting te vinden in de gesprekken en oefeningen bij wat er op dat moment bij me speelde, ik voelde me bij jou in goede handen.

Zorgprofessional


Het gaat eigenlijk heel goed met me

Totaal geen last meer van de benauwdheid en ik merk dat mijn zelfvertrouwen groot is om te mogen zijn wie ik wil zijn.

Manager


Geeke heeft mij geholpen om uit mijn hoofd in mijn lijf te komen, mijn eigen grenzen te voelen en aan te geven.
Dit deed ze op een hele respectvolle manier.
Ik heb de begeleiding als heel waardevol ervaren en sta weer helemaal in mijn kracht.

Coach,


Lichaamsbewustzijn vergroten

“Door Geeke kan ik mijn correcties in dans infiltreren in mijn lichaam, daardoor ben ik nu sprongen vooruit gegaan.”

Danser, juli 2016

Haptotherapie-Arnhem Geeke Booij

“Ik stond voor een beslissing die voor mijn gevoel heel groot was en ik kon de gevolgen niet goed overzien. In mijn hoofd had ik de feiten op een rijtje, maar ik vond het heel moeilijk om een beslissing te nemen.

Wat voelde ik?

Ik wist het niet. Met deze vraag kwam ik bij Geeke.
Zij heeft me geholpen om niet alleen in mijn hoofd te zitten, maar ook bij mijn gevoel te komen met hele leuke en vaak verrassend simpele oefeningen. Ik heb een beslissing genomen waar ik vierkant achter sta. Dat geeft rust en ontspanning.

Tijdens onze afspraken was het soms diep nadenken en hard werken, maar we hebben ook heel erg kunnen lachen.

Een goede en fijne combinatie!
Geeke, heel erg bedankt!”

Juni 2016


“Door de rust en het vertrouwen dat je uitstraalt heb je voor mij een veilige oefenplek weten te creëren om mijn angsten en twijfels te zien, te voelen en aan te gaan”

psycholoog


In mijn werk en privéleven zijn er een aantal dingen gebeurd waardoor ik het gevoel met mijzelf ben kwijtgeraakt.
In een aantal sessies bij jou heb ik geleerd mijn gevoel weer terug te vinden en ben ik daar door weer beter in staat de ontspanning in mijn lijf toe te laten!

Verpleegkundige


Ik kwam erachter dat mijn lichaam bestond uit alleen mijn hoofd

Vorig jaar studeerde ik af aan de kunstacademie. In het laatste jaar kwam ik er achter wat ik werkelijk wilde laten zien, maar hoe?
Ik zat vreselijk vast en dit kwam hard naar voren tijdens de laatste beoordelingen.

Via een vriendin ben ik in aanraking gekomen met haptonomie en op die manier bij Geeke.

Ik kwam erachter dat mijn lichaam bestond uit mijn hoofd. Tijdens de gesprekken met Geeke leerde zij mij weer voor mijzelf te zorgen.#Self-Care*

Langzaamaan keerde er weer gevoel terug en klaarde de dichte mist in mijn hoofd op. Er groeide ook vertrouwen en na een paar intensieve weken ben ik met vlag en wimpel afgestudeerd met een prachtig werk als eindresultaat.

Ex-student Artez


Ik heb geleerd opnieuw te  voelen

Aankomen in mijn lichaam.

In een periode van 6 maanden heb ik Haptotherapie gevolgd bij Haptotherapie-Arnhem. In de periode dat ik op het randje van een burnout balanceerde, kwam ik terecht bij Geeke.
De gesprekken in combinatie met de behandelingen op de behandelbank hebben mij geholpen in een hernieuwd contact met mijn lichaam. Aankomen in mijn lichaam.

Ik heb geleerd opnieuw te  voelen

Voelen wat goed voor mij is!  Verschillende oefeningen werkten ondersteunend en bevrijdend. Ik leerde ( lijfelijk) mijn grenzen kennen waar ik in het dagelijks leven en in werksituaties teveel overheen ging! #Self-Care*

De gouden handen van Geeke en de praktische oefeningen/ opdrachten hebben bijgedragen aan een thuisgevoel in eigen lichaam!  Een vertrouwde, veilige basis waar ik op terugval in lastige, drukke, moeilijke tijden!

Dagelijks voel ik nu hoe het met mij gaat. Spanning in mijn lichaam merk ik eerder op en geef ik aandacht, verzorg ik. Denken, voelen en doen komen weer in balans.

Balans betekent vervolgens rust en zelfvertrouwen in mijzelf en in eigen kunnen!

Louise


Balans vinden

“Je hebt mij de tools gegeven om zelf de balans te vinden in mijn lijf én leven.
Dank dat jij mij een spiegel voor wilde houden in deze hectische tijd”.


Zelf management

Geeke maakte op een verrassende manier zichtbaar en voelbaar, hoe ik het heft van mijn leven weer in eigen hand kon nemen. Haar vrolijke energieke uitstraling maakte dat ik me meteen op mijn gemak voelde.
Door eenvoudige oefeningen heb veel inzicht gekregen in hoe ik zelf door mijn gedrag dingen kan verbeteren.

Mocht ik opnieuw in mijn valkuilen stappen, dan weet ik haar heel snel weer te vinden. Dan wacht ik niet meer zo lang met hulp zoeken als ik nu heb gedaan.


Zelf management

Eigenlijk komt het erop neer dat je me geleerd hebt om het leven te ervaren en te voelen in plaats van het aanschouwen en besturen

Hierdoor ben ik erachter gekomen dat ik veel dichter bij de persoon zit die ik altijd graag wilde zijn dan dat ik zelf wist. Ik werk er alleen nu niet meer voor, maar ben het. Ik ben niet perfect, maar wel leuk is dus treffend.

Self-Care*
Dingen die me verder ontzettend zijn bij gebleven is dat je niet voor anderen kunt zorgen als je niet goed voor jezelf zorgt en jouw kracht zat voor mij vooral in dat je het beeldend kon maken. Hierdoor was het er ook echt voor me en kwam het vanuit een bepaalde gelijkwaardigheid. Dat vond ik heel fijn.

Maar boven alles hadden we natuurlijk gewoon een klik en vanaf het eerste moment dat jij me vroeg: ‘wil je met me door?’ en ik zei: ‘Ja, volgens mij klikt het wel, toch?’. Waarop jouw antwoord was: ‘dat voel je toch, vertrouw op jezelf’.
Dacht ik: ja, ik weet het ook wel. Ik vertrouw alleen niet”.


Burn-out

” Met een doelgerichte aanpak wist Geeke me in zeven sessies beter in contact te brengen met mijn basis. Iets waar ik behoefte aan had omdat ik merkte dat ik beslissingen vooral nam met mijn verstand zonder te voelen hoe mijn lijf daar op reageerde.#Self-Care*

Met praktische oefeningen die precies aansloten op waar ik mee bezig was, leerde Geeke me hoe het voelt om in mijn basis te zijn, de signalen die mijn lijf geeft waar te nemen en ruimte te creëren voor het vervullen van mijn behoeften.

Heel waardevol!


Ik leerde door middel van gesprekken en oefeningen dat mijn gevoel, denken en doen niet in balans waren.

De oefeningen hebben mij erg geholpen in te zien en te voelen waar ik tegenaan liep en wat ik kon veranderen. En ook hoe ik dat kon veranderen”


Niet lekker in mijn vel

“Van een vriendin hoorde ik over haptotherapie.
De eerste keer dat ik bij Geeke kwam wist ik meteen dat dit precies was wat ik nodig had. Jaren lang zat ik al niet lekker in mijn vel.

De oefeningen die we deden waren zo eenvoudig, maar ontzettend effectief

Tijdens de sessies met Geeke heb ik de beslissing genomen om in mijn eentje een aantal maanden door Azie te reizen. Iets wat ik nooit bedacht of gedurfd zou hebben, maar wat voor mij een ontzettend belangrijke stap is geweest.

Lichaam en geest zijn zoveel meer met elkaar verbonden dan ik ooit had gedacht, en daar weet ik nu mijn voordeel uit te halen”.


Burn-out

Ik had eerst geen energie en veel last van twijfel.
Gedachten van: Kan ik het nog wel en tel ik nog mee?
Ik heb geleerd mijn eigen valkuilen te herkennen en te werken vanuit mijn waarden.

Nu is mijn “basis” veel steviger en behoud ik mijn baan!


“Ik leerde door middel van gesprekken en oefeningen dat mijn gevoel, denken en doen niet in balans waren.
De oefeningen hebben mij erg geholpen in te zien en te voelen waar ik tegenaan liep en wat ik kon veranderen.

En ook hoe ik dat kon veranderen”


Self-care*

“Ik heb geleerd te luisteren naar mijn lijf en om woorden te geven aan dat wat ik voel, frustraties eerder te uiten.
Met de lichaamsgerichte oefeningen ging er regelmatig een lampje branden over mijn handelen en dat wat ik eigenlijk zou willen.

Ik weet nu dat ik iets lang vol kan houden, ook al voelt het onprettig. Ik zeg nu niet meer gelijk ‘ja, dat doe ik wel of dat kan ik wel’ maar maak het mezelf comfortabeler. Ik mag ‘om een kussentje vragen’.

Prettige gesprekken met praktische tips, zonder dat het zweverig werd!


Ik heb geleerd om de weg naar mezelf terug te vinden.
Nu durf ik de ruimte waar ik recht op heb weer in te nemen.

Dit geeft me een heel krachtig gevoel”.


uit comfort zone

Voor mij is het meest belangrijke wat ik heb geleerd om uit mijn comfort-zone te stappen

Niet stil staan of achterover leunen, maar vooruit gaan”

Navigeer naar
Navigeer binnen Haptotherapie Arnhem