Preventief aan de slag met je gezondheid? Vraag de Beter/Voelen -app aan Meld je aan

 

The Desire Map

Nieuws… The Desire Map nu als Het plan van je verlangen in Nederlandse boekhandel te koop.

The Desire Map

Eind 2012 heeft Danielle La Porte uit Canada in eigen beheer een multimediaprogramma uitgebracht dat helpt om je diepste en vurigste verlangen helder te krijgen.

Haar basis vraag is:

How do you want to feel?

Kort gezegd: als je weet hoe jij je wilt voelen op je werk, in relaties of bijvoorbeeld gezondheid, kan dat een wegwijzer zijn en helpt dit bij het maken van bewuste keuzes en geeft focus in je werk en leven.

Eigen ervaring: Gelijk na het uitkomen in 2012 ben ik aan de slag met het onderzoeken van mijn diepste verlangens volgens The Desire Map. Ik heb er maanden bewust tijd aan geschonken om mijn verlangens helder te krijgen én daar stappen in te nemen….met bijzonder resultaat!

Natuurlijk had ik voordien ook al verlangens, alleen gaf ik ze te weinig aandacht en prioriteit. Andere zaken kregen meer mijn aandacht en energie zoals mijn gezin, carrière en eigen bedrijf starten.

Medio maart 2013 had ik 5 verlangens helder voor mezelf:

Soeverein, Moedig, Stralend, Licht en Creatief.

Elke keer ben ik stappen gaan zetten om het gevoel wat “hoort” bij deze verlangens op te zoeken in mijn werk en leven. Concreet:

Ik heb net zoals ieder ander een gevoel van weerstand als ik buiten mijn comfortzone stap. Er ontstaan dan gedachten van: “ ach, dat doe ik nog wel eens..,” daar heb ik nu geen tijd voor.., “ na de vakantie als ik minder moe ben dan ga ik.. “

In 2013 heb ik zo veel mogelijk op de momenten dat ik weerstand of angst voelde, mezelf bewust gemaakt dat ik VERLANG om MOEDIG te zijn, en dan zette ik toch de stap. Ik hield op met smoesjes of excuses te vinden en kwam in beweging.

Bijzonder resultaat

Een bijzonder resultaat, er zijn er meerdere, is dat ik nu een nieuwe praktijklocatie voor mijn praktijk voor Haptotherapie &  Coaching heb op een prachtig landgoed Rennen Enk in Arnhem. In de aanloop hiernaar toe, heb ik mezelf elke keer weer JA laten zeggen, ook wanneer ik me niet zo moedig  voeIde.

Iedere werkdag heb ik een grote glimlach en rust als ik op mijn werkplek kom en besluit ik door te gaan met o.a. mijn verlangen om MOEDIG te zijn.

Voor 2014 heb ik nieuwe verlangens gekozen, deze lees je binnenkort op dit blog.

The Desire Map nu ook in Nederland te koop.

Het oorspronkelijke dure multimediapakket is nu opgedeeld in kleine stukken en wordt uitgegeven door Sounds True én verkocht via boekhandel of bol.com.

Het eerste boek The Desire Map. A Guide to Creating Goals with Soul is voor minder dan €20 te koop en een eenvoudige opstart. De pluspunten van dit boek zijn dat het inspirerend, praktisch toepasbaar is en het geeft je meer richting in je werk en leven.

Begin met dit basisboek en ervaar of het je aanspreekt.

Zoals bij iedere vorm van persoonlijke ontwikkeling vraagt het discipline om echt je verlangens te onderzoeken en hier mee aan de slag te gaan in je dagelijks leven en werken.

Bookclubleader voor The Desire map

Op 7 januari 2014 heeft Danielle LaPorte The Biggest Book club ever gelanceerd. Wereldwijd zijn op meer dan 500 plekken dit soort groepen ontstaan.

Ik ben een bookclubleader voor haar, en sta op haar site. Op 7 januari 2014 heb ik een workshop gegeven deels gebaseerd op the desire map.

15 deelnemers gingen aan de slag met het onderzoeken van hun verlangens en hadden nadien allemaal 3 tot 5 verlangens waar ze dit jaar mee willen werken.

Voel je vrij in 2014.

Wil jij meer weten over The Desire Map, The Desire Map Bookclub Arnhem of wil je een introductie workshop volgen?

Laat mij je helpen om concreet tijd te maken voor jezelf en je verlangens en voel je vrij in 2014

Navigeer naar
Navigeer binnen Haptotherapie Arnhem